NAUJIENOS

Pieno separatorius: jo rūšys ir veikimo principas

Kategorija:

Miestas:
Pieno separatorius – tai įrenginys, kuris yra skirtas atskirti grietinėlę nuo pieno. Jie buvo išrasti jau 19 a. pab. ir labai paskatino pieno pramonės vystymąsi. Iš tiesų, separatoriai yra naudojami ir buityje, tačiau dažniausiai vidutiniuose arba stambiuose ūkiuose bei stambiose pieno perdirbimo, gavybos įmonėse.
Nors pieno separatoriai yra skirti pienui atskirti nuo grietinėlės, tačiau šie įrenginiai taip pat gali būti naudingi, jei norite pagaminti naminę grietinę, sviestą ar varškę. Apdorojus pieną separatoriuje, gausite du ingredientus - pieno riebalus ir grietinėlę, kuriuos galite naudoti bet kuriam kitam pieno produktui gaminti.
Kaip veikia pieno separatorius?
Tiesą sakant, technologija yra labai paprasta. Medžiagos atskiriamos dėl gravitacijos - mašina atskyrimui naudoja centrifuginę jėgą. Sunki vandeninė dalis nustumiama į kraštus, o lengvi riebalai atsiduria centre. Dalys greičiau ir lengviau atsiskirs, jei sukimosi greitis bus didesnis ir pienas pašildomas iki 36-50 ° С. Aukštesnė temperatūra leidžia sumažinti pieno klampumą.
Taigi visas pieno atskyrimo nuo grietinėlės procesas susideda iš kelių etapų:
·     Į pagrindinį dubenį įpilkite visą pieną. Įjunkite mašiną.
·     Per skylę jis pateks į atskyrimo kamerą.
·     Kai mašina veikia, išcentrinė jėga verčia pieną bėgti per vertikalias separatoriaus dalis.
·     Teritorijoje tarp dubenėlių pienas suskirstomas į grietinėlę ir mažai riebalų turintį serumą.
·     Grietinėlė patenka į vieną dubenį, o serumas - į kitą.
·     Riebalų kiekį grietinėlėje galite kontroliuoti nustatydami pieno separatorių. Galima atskirti skirtingo riebumo grietinėlę pagal jūsų poreikius.
Separatorių tipai
Yra dviejų tipų įrenginiai - elektriniai ir rankiniai. Kai kurie žmonės mano, kad rankinis separatorius yra geresnis pasirinkimas, nes galite jį naudoti net tada, kai neturite prieigos prie elektros. Tačiau su elektriniu separatoriumi galima apdoroti daugiau pieno ir nereikia jokių pastangų - mašina viską padarys pati. Taigi, jei reikia apdoroti didelius pieno kiekius, geriau pasirinkti elektrinį separatorių.
Taigi pieno separatorius yra itin svarbus įrenginys pieno pramonėje. Svarbu išsirinkti geriausiai jūsų poreikius atitinkantį separatorių – rankinį arba elektrinį. Buityje tikrai užteks rankinio separatoriaus, o pramoninei pieno gamybai reikės elektrinio.
 
 

  • Lankytinos vietos
  • Maršrutai
  • Edukacinės programos
  • Nakvynė






Politikų žodis

Virginija Vingrienė

Virginija Vingrienė

Egidijus Vareikis

Egidijus Vareikis

Rimantė Šalaševičiūtė

Rimantė Šalaševičiūtė
Mano kraštas

Partneriai