Įvairenybės

2013 m. Balandžio mėn. 16 d.

 

Panevėžietis Jonas Starkevičius jau dvidešimt pavasarių keliauja į mišką leisti sulos. Sveiką gyvenimo būdą propaguojantis vyriškis įsitikinęs, kad sula - naudingas gėrimas. Kaip ją taisyklingai leisti ir kuo ilgiau išlaikyti ...

2013 m. Kovo mėn. 13 d.

 

Šiame straipsnyje pasidalinsiu viena konkrečia ir bene pačia paprasčiausia meditacijos technika, su kuria pats pradėjau medituoti.

 

Jei skaitėte pirmąją straipsnio dalį, dabar jau žinote, kaip atsipalaiduoti ...

2012 m. Gruodžio mėn. 31 d.

 

Gal vaikystės ir mamos prisiminimas, gal kažkokie sunkiai nusakomi vidiniai suvokimai man kelia susižavėjimą pelargonijomis. Jų žiedai džiugina net per pačius didžiausius šalčius ir pūgas. Net praeinant pro svetimus namus, kuriuose ant palangės ...

2012 m. Gruodžio mėn. 19 d.

 

Rašantieji apie Lietuvos kulinarija ir valgius, lyg vapsvų sukandžioti, perskaitę vieno bukagalvio teiginį, kad būk tai bulvės Lietuvoje buvo pradėtos auginti XIX amžiuje ne tai prie Rietavo, ne tai prie Kretingos, o gal ir bukagalvio babūnės darže, ...

2012 m. Gruodžio mėn. 15 d.

 

(II  dalis prie straipsnio „Aukštoji Lietuvos kulinarija“)

Senovėje aukštoji lietuvių virtuvė (aristokratų, didikų ir bajorų) skyrėsi nuo žemosios lietuvių tautos virtuvės, kuri radosi formuojantis ...

2012 m. Gruodžio mėn. 15 d.

 

Lietuvoje nėra nė vieno lietuvių valgių restorano

 

Apvažiavęs visą Lietuvą, aplankęs visus restoranus ir maitinimo įmones, kurios skelbiasi, kad gamina lietuviškus valgius, ...

2012 m. Gruodžio mėn. 15 d.

 

Prieš kelias dienas į pašto dėžutę įkrito laiškas, kuriame pasakojama apie mokslininkų įrodytas kryžiaus galias. Tyrimai, atlikti Pramonės ir jūros medicinos Mokslinio tyrimo instituto medicinos – biologijos technologijų ...

2012 m. Lapkričio mėn. 28 d.

 

Nepriklausomo mitybos ir kulinarijos eksperto Vincento Sako atsakymai į studentų klausimus

 

 

–Jau daugiau kaip dvylika metų „tarybinės dešrelės“ yra vienos populiariausios ...

2011 m. Lapkričio mėn. 12 d.

Kas rytą tik atsikėlus išskalaukite burną vandeniu ir išgerkite šaukštą ryžių acto (atkreipkite dėmesį: ryžių actas tik – 2 proc.). Būtent taip šešis tūkstantmečius elgiasi kinai ir todėl pusantro milijardo žmonių ...

Mano Krastas